okul öncesi öğretmenleri için rehber kitaplar

Pastel Boya, Suluboya, Yoğurma Maddesi, Kağıt İşleri, Artık Materyaller Projeler Mobiller, Maskeler, Kuklalar başlıkları altında örnekler var. 

1.Okul öncesi eğitimde müzik ve önemi
2.Müzik yazısı
3.Okul öncesi çocuğuna uygun şarkı dağarcığı geliştirebilme
4.Okul öncesi eğitim kurumlarında müzik etkinlikleri
5.Çocuk şarkıları, rondlar, halk türküleri başlıkları altında öğretmene yardımcı bir kitap.

Vücudumuz, Hayvanlar, Bitkiler, Hava ve Su, Ses ve Işık, Isı ve  Sıcaklık gibi başlıklar altında; bilmeceler, şiirler, parmak oyunları, tekerlemeler, deneyler, ezgiler, oyunlar, birlikte yapalım ve öykü var.
Kendini ve Arkadaşlarını tanıma, Duygu Çalışmaları, Beden Dili, Duyu Çalışmaları,
Sosyal Beceriler,Kavram Eğitimi, Sorun Çözme, Çevre Eğitimi, Özbakım Becerileri,
Masallar ve Öykülerden Yararlanma başlıkları altında drama çalışmaları var.

 Çocukların yapmış olduğu resimlerle çocukları tanıyabilme, çocuk resimlerini gelişim aşamaları,  çocuk resimlerinin özelliklerini vb gibi konuları ele alıyor.

Vücudumuz, Mevsimler ve Hava Durumu, Hayvanlar, Gezegenler ve Dünyamız
Duyularımız, Enerji, Bitkiker, Çevremizi Tanıyalım ve Koruyalım, Sağlık Temizlik ve Beslenme, Mutfağımızda Neler Oluyor başlıklar atlınta birçok deney var.

 
Arı, Okula Başladım, Hapşu, Tavşan, Gökyüzü Kardeşim, Biz Çocuklarız, Banyo, Trafik, Kahvaltı, Kelebek başlıkları altında hem bir öykü hem de bir şarkı var.

 Artık materyallerle yapılan etkinlik örneklerini içeriyor.

 
Canım Ailem ve Ben, Okulumu seviyorum, Sevimli hayvanlar, Atatürk Haftası, Mevsimleri Tanıyalım, Vücudumuz ve sağlık Haftası, Kızılay Haftası, Öğretmenler Günü, Orman Haftası, En iyi Arkadaşım Kitaplarım, Trafik kurallarına uyalım, Annem, Tutumlu Olmak gibi başlıkları altında; Şiirler,bilmeceler,tekerlemeler,parmak oyunları,hikayeler, öykü tamamlama, pandomim, drama çalışmaları yer almaktadır.

 Mert’in kar özlemi, Sevimli civciv şeker, Neşeli Balıkçılar, Tatilim,  Babam ve Ben, Burak ve Arkadaşları, Minik Kedi, Mavi Uçurtma, Hırçın Tavşan, Gökkuşağı, İnatçı Kaz, Ürkek Ördek, Kıskanç Kaplumbağa, Maviş Bülbül, Yavru Leylek,  Yardım Etmenin Mutluluğu başlıkları altında bir öykü ve öyküdeki temayla ilgili bir günlük planı içeriyor.

 Anne-Baba Eğitimi,  Aile Katılımı ve Okul Öncesi Eğitimde Aile katılım Çalışmaları başlıklarını içeriyor.

 Yıllık Plan Örnekleri, Günlük Plan Örnekleri, Etkinlik Örnekleri, Kazanım Değerlendirme Formu Örneği ve Gelişim Raporu Örneklerini içeriyor. 

 Örnek Kuklalar ve Kukla Oyunlarını içeriyor.

1. Büyük Kas Motor Becerileri
2.Denge Becerileri
3.Küçük Kas Becerileri
4.Ritmik Etkinlikler gibi başlıkları içeren etkinlik örneklerini içeriyor.